Kroner og Broer

​En tand bør forsynes med en krone, hvis den er revnet, rodbehandlet (nerven er fjernet) eller har stor fyldning. Jeg anbefaler en krone på en tand, hvis en fyldning ikke skønnes at være holdbar, fordi der så kan være risiko for at fyldningen og/eller tanden knækker. Formålet med at sætte en krone på en tand er, at den skal omslutte og beskytte den oprindelige tandkrone, så både tanden og tyggefunktionen bevares.

Når du skal have lavet en krone, skal tanden slibes til for at klargøre den til kronen. Normalt vil tanden ikke blive rodbehandlet inden kronen påsættes, fordi enhver rodbehandling er forbundet med en vis risiko for tanden, og det vil samtidig være en fordyrende omkostning. Efter kronen er påsat kan tanden være følsom for kulde/varmepåvirkning i nogen tid. Hvis dette ikke forsvinder i løbet et par måneder kan det blive nødvendigt at rodbehandle tanden for at fjerne smerten, og så vil du ikke undgå de fordyrende omkostninger ved en rodbehandling.​

​En bro erstatter en eller flere manglende tænder. En bro kræver 2 eller flere sunde tænder (bropiller), som forsynes med kroner, for at fastgøre broen. De manglende tænder erstattes af tandkroner (mellemled), som støbes sammen med kronerne på bropillerne.

Vores tandklinik giver 5 års garanti på kroner og broer. Garantien dækker materialefejl, defekter og brud på kronen ved normalt brug, og såfremt du overholder dine regelmæssige eftersyn og har passet dine tænder i henhold til mine instruktioner.

Ring til os på 32 58 19 00 eller skriv til info@amagertandlægen.dk, hvis vores dygtige tandlæge skal hjælpe dig eller for at få mere information om kroner og broer.

Telefon

32 58 19 00​​​

Booking

Kontakt

​TANDLÆGE LENA HØJTVED  -​ ​ ​​AMAGERBROGADE 150, 3 -​ 2300 KØBENHAVN S  - CVR: 14894977​